יש אנשים מוכשרים במטבח באופן טבעי, ויש אנשים שיכולים לשרוף ביצה מבושלת. בישול הוא אומנות. נדרש כישרון אמנותי כדי להיות מסוגל לקחת מרכיבים שונים, להרכיב אותם וליצור ארוחה טעימה. עם זאת, בישול הוא גם מיומנות. המשמעות היא שזו יכולת שניתן ללמוד בעזרת תרגול ולאורך זמן.
אם אתם מעוניינים להרחיב את כישורי הבישול שלכם ולהשתפר במטבח, תוכלו לעשות כמה צעדים. להגביר את הפרודוקטיביות ולהיות מיומנים יותר בבישול יהיה משב רוח מרענן אם אתם כבר יודעים מאיפה להתחיל.
5 טריקים למטבח שחוסכים זמן מפי שפים פרטיים
המפתח להיות יותר בבית בסביבת המטבח הוא לנסות למצוא דרכים להפיק את המרב מזמנכם. לימוד בישול כרוך במיומנות של ריבוי משימות. להלן מספר טיפים כיצד לחסוך לעצמכם זמן כשאתם מבשלים ומכינים ארוחה.
1 – קנו עוף שלם
חסכוני יותר (שלא לדבר על טוב יותר לאיכות הסביבה בגלל הצורך המופחת בשימוש בפלסטיק וקלקר) לקנות עוף שלם במקום לרכוש חלקים ספציפיים. זוהי אפשרות טובה יותר לקנות עוף שלם ולחתוך אותו לחלקים בודדים שתוכלו להשתמש בהם במהלך הימים הבאים. תלוי כמה אנשים נמצאים בביתכם, תוכלו לחסוך זמן הכנה ב-3-5 הימים הבאים.
2 – חתכו מראש את הירקות שלכם
אנשים רבים חושבים שחיתוך ירקות מראש זה שיטה של רמאים, אך אפילו שפים של מסעדות חמישה כוכבים נשבעים על כך. חיתוך מראש של הירקות על פי המנות שתכינו יחסוך לכם זמן ומאמץ. חיתוך מראש גם יעזור לכם להימנע מפגיעה בעצמכם כשאתם ממהרים לחתוך את הירקות אם תבחרו לחתוך אותם כל פעם לפני שאתם מבשלים.
3 – הימנעו משימוש במספר סירים ומחבתות
זה נוהג טוב לנסות ולבשל באמצעות סיר או מחבת לכל דבר. לדוגמה, אם אתם מבשלים מנת פסטה, תוכלו להתחיל בבישול הפסטה בסיר ולהשתמש באותו אחד לבישול הרוטב לאחר שאתם מנקזים את הפסטה. ארוחות בסיר אחד לא רק יחסכו לכם זמן בשטיפת סירים ומחבתות אלא גם יסייעו לכם ללמוד כיצד לנהל את זמנכם טוב יותר בבישולים.
4 – קראו את המתכון במלואו
קריאת כל המתכון מההתחלה ועד הסוף לפני שתתחילו לבשל תעזור לכם להבין היטב את כל מה שאתם צריכים לדעת על המנה שאתם מכינים. תוכלו לדעת לאילו מרכיבים אתם זקוקים, כמו גם סוג ציוד הבישול שבו תשתמשו. קריאת המתכון תאפשר לכם לקבל את כל מה שאתם צריכים לפני שתתחילו ולא תצטרכו להתרוצץ במטבח כדי לקחת כלים תוך כדי הבישול.
5 – השחיזו את הסכינים שלכם
חשוב לוודא שהסכינים שלכם חדות ומוכנות לעשות את העבודה בשבילכם. הקפדה על סכינים חדות כתער תעזור לכם למנוע תאונות ולהאיץ את הזמן שלוקח לכם לחתוך ולפרוס את המרכיבים שלכם.
לסיכום
כדאי לחדד יותר מרק את הסכינים כשאתם מנסים לשפר את כישורי הבישול שלכם. חידוד כישורי ניהול הזמן במטבח הוא יתרון אמיתי שיכול לעזור לכם להיות טובים יותר בבישול ובהכנת ארוחות למשפחתכם. קיומם של סכיני מטבח איכותיים יוסיף גם לבטיחות ויעילות הבישול שלכם. וזכרו – להיות טבח טוב יותר זה כישרון שניתן לפתח עם הזמן.
למידע נוסף היכנסו לאתר https://www.chefs.co.il/